Wat heeft Drenthe nog meer dan haar Bartje met bruine bonen?



"Klik" op vlag.

Nationaal park Drents en Friese wold Op de grens van Drenthe en Friesland ligt tussen de plaatsen Appelscha, Hoogersmilde, Diever en Vledder het Nationaal Park Drents-Friese Wold.
Een groot bos en heidegebied. Na de Hoge Veluwe is het Drents-FriescheWold het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland.
Nationaal park Het Dwingelderveld
Het park 'Het Dwingelderveld' is gelegen tussen de plaatsen Ruinen, Dwingeloo en Beilen en telt een totaaloppervlakte van 3700 ha. Het park bestaat uit de Dwingelose Heide, de Kraloërheide, de Anserdennen en de boswachterij Dwingeloo.
Dierenpark-Emmen drouwenerzand Oktober=Kindermaand!


Binnen spelen kinderen t/m 12jr.
Themaparken.
Buiten Attractiepark.
Subtropisch Zwemparadijs.
Is er een circus in de buurt.

Nationaal Beek en Esdorpenlandschap Drentsche Aa: De Drentse Aa staat centraal in dit gebied, en ligt in de driehoek Assen/Gieten/Glimmen, en is ruim 10.000 hectare groot. Een groot gedeelte is natuurgebied. Landbouw en wonen, spelen een grote rol in dit gebied. Wandel en fietsroutes zijn uitgezet om dit moois te verkennen.

Bij onder meer het Informatiecentrum 'Homanshof' van Staatsbosbeheer, Lunsenhof 20 te Anloo en bij het Informatiecentrum Balloërveld bij de Schaapskooi in Balloo vindt u parkeergelegenheid. Met de meer dan 500km aan ruiterpaden, zijn er ook voor ruiters veel mogelijkheden.
Sport en Spel.
Een museum bezoeken in Drenthe.
Kinderboerderij.
Dieren Tuinen.

Cultuur en historie:Nergens anders in Nederland zijn zoveel zichtbare archeologische vondsten gedaan en worden nog gedaan. Het meest bijzondere zijn de hunebedden.Ze zijn ouder dan de pyramides in Egypte.
Terug in de tijd. Het verleden beleven in het heden. Logeren in monumentale, karakteristieke of onder architectuur gebouwde panden. Kennis nemen van alle mogelijkheden die het platteland biedt op het gebied van inspanning en ontspanning. accomedaties:Drents landleven en Drents goed Naast diverse watersportmogelijkheden beschikt ook deze prachtige provincie over een aantal schitterend gelegen golfterreinen met 9, 18 of 27 holes.

"Klik"hier voor de officiële site van de provincie Drenthe

Bulk 10-daagse - 60% korting

Nieuw: alles voor je baby