Met kinderen een-museum-bezoeken in Zuid Holland.


Een-museum-bezoeken met uw kinderen hoeft niet een aanslag te zijn op uw geduld. Kinderen kan je nu eenmaal niet vastbinden, en alleen kijken met de oogjes is nu eenmaal onmogelijk. Bij ondergenoemde musea in Zuid Holland kan u uw verzekeringspapieren rustig thuis laten liggen.
Hier worden verschillende activiteiten voor en met de kinderen georganiseerd. Deze liggen over het algemeen in het verlengde van het museum thema.

"Klik" op een foto om deze te vergroten. RTM Ouddorp
??? ??? ??? ??? Dierenmummies uit Egypte HOVM Den Haag


U kan rustig de expositie bekijken terwijl uw kinderen leerzaam en creatief worden bezig gehouden. Ga eens kijken op de websites van onderstaande musea. Kijk op hun sites bij: "agenda" of "kinderen" wat er zo allemaal voor hen wordt georganiseerd. Succes en veel plezier.

HAAGS OPENBAAR VERVOER MUSEUM DEN HAAG MOGELIJKHEDEN:
Haags Openbaar Vervoer Museum.
Parallelweg 224
Den Haag
Tel. 070 - 4451559
Fax. 070 - 4450472
E-mail
 • Incidentele rondritten.
 • Oude trams en oude bussen.
 • Informatie via de telefoon of website.
 • Dienstregeling
Treinen en alles wat daar mee te maken heeft kent een rijke historie in Nederland. Veel oud materieel is gelukkig bewaard gebleven. Alles wordt liefdevol gerestaureerd en onderhouden door de vele trein enthousiastelingen.
Bij veel Rail musea kunnen de gasten een rondrit of zelfs reisje maken. Er zijn diverse arrangementen mogelijk. Neem eens een kijkje op hun websites. Laat u verleiden tot een prachtige en leerzame dag. Een-museum-bezoeken en dan een ritje maken in een historisch rijtuig dat getrokken wordt door een oude stoom of diesel locomotief. Daar zullen uw kinderen nog lang over blijven napraten.

Met de NVBS zit u op het juiste spoor van u rail hobby. "Klik" op het logo indien u in hun website eens wilt bezoeken.

STICHTING RTM OUDDORP MOGELIJKHEDEN:
Stichting RTM
De Punt West, G.C.Schellingerweg 2
Ouddorp
Tel. 0187 - 689911
Fax. 0187 - 689913
E-mail
 • Een-museum-bezoeken.
 • Ritten met stoom en dieseltrams door de duinen van Ouddorp, en langs de Brouwersdam.
 • Informatie via de telefoon of website.
 • Dienstregeling
Treinen en alles wat daar mee te maken heeft kent een rijke historie in Nederland. Veel oud materieel is gelukkig bewaard gebleven. Alles wordt liefdevol gerestaureerd en onderhouden door de vele trein enthousiastelingen.
Bij veel Rail musea kunnen de gasten een rondrit of zelfs reisje maken. Er zijn diverse arrangementen mogelijk. Neem eens een kijkje op hun websites. Laat u verleiden tot een prachtige en leerzame dag. ijdens een-museum-bezoeken een ritje maken in een historisch rijtuig dat getrokken wordt door een oude stoom of diesel locomotief. Daar zullen uw kinderen nog lang over blijven napraten.

Rijksmuseum van Oudheden LEIDEN MOGELIJKHEDEN:
Naam: Rijksmuseum van Oudheden
Straat:Rapenburg 28
Plaats:Leiden
tel: 071 - 5 163 163
fax: 071 - 5 149 941
E-mail
 • Een-museum-bezoeken.
 • Familie rondleiding op Zondag
 • Vertellingen
 • Activiteiten voor jong en oud in de schoolvakanties
 • Nieuwe oudheden uit Egypte.
Eeuwenoude Dierenmummies en hypermoderne CT-scans in nieuwe tentoonstelling.

Altijd al willen weten hoe een mummie van een dier eruit ziet? En ben je ook nieuwsgierig naar wat er in zo’n dierenmummie verborgen zit? Kom dan vanaf 24 april 2008 tot 1 maart 2009 naar de nieuwe tentoonstelling van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden: “Dierenmummies”.

In een spannend decor valt van alles te beleven voor kinderen en hun ouders. Je vindt er bijvoorbeeld tweeduizend jaar oude mummies van katten, slangen, krokodillen en een baviaan, röntgenbeelden, CT-scans, spellen en films. Met een computerspel kun je helemaal zelf van een virtuele kat een mummie maken. En verder zijn nog te zien: Egyptische dierenbeeldjes, afbeeldingen op reliëfs en papyri, opgezette dieren en skeletten. Dit alles geeft een goed beeld van de dierenwereld van de farao’s.

In een ‘mummificatietent’ wordt verteld waarom in het oude Egypte dieren werden gemummificeerd. Sommige van de dieren waren heilige dieren of huisdieren die voor de eeuwigheid bewaard moesten blijven, maar in de meeste gevallen waren de mummies een offer aan de goden.

Neem deel aan een speciale familierondleiding op zondagmiddag, volg de dierenroute langs de Egyptenaren en speel het spel op www.dierenmummies.nl Er valt dus van alles te beleven, kom daarom naar Leiden en leer alles over dierenmummies uit het oude Egypte, maar laat je hond of kat thuis, want je weet maar nooit….
Hier rechts onder staan meer rechtstreekse links naar andere dagje uit trip tips mogelijkheden in Zuid Holland.
Binnen speelpaleizen voor kinderen t/m 12jr in de provincie ZuidHolland.
Themaparken in de provincie ZuidHolland.
Buiten Attractiepark in de provincie ZuidHolland.
Subtropisch-zwemmen in de provincie ZuidHolland.
Sport en Spel in de provincie ZuidHolland.
Een museum bezoeken in de provincie ZuidHolland.
Kinderboerderij in de provincie ZuidHolland.
Dieren Tuin in de provincie ZuidHolland.
Top pagina "Een-museum-bezoeken in Zuid Holland"