Internationale stoom- en modelbouwdagen 2016

De 43e editie van de Internationale Stoomdagen vinden dit jaar weer met Hemelsvaart plaats in Familiepark Nienoord. Een evenement om niet te missen! Deelnemers van over de hele wereld komen in dit Hemelvaartweekend samen in Familiepark Nienoord om hun modellen aan het publiek en aan elkaar te laten zien. Het publiek bestaat jaarlijks uit ongeveer 12.000 enthousiaste bezoekers.


Er rijden verschillende modeltreinen af en aan op alle sporen van het Familiepark, er worden demonstraties uitgevoerd en er vinden optochten van Groot Stoom plaats. In de Showtent kunnen bezoekers terecht voor aanvullingen van hun hobby maar er zijn ook vele bijzondere miniaturen te bezichten.

Tijdens dit vierdaagse evenement is er van alles te beleven. Jong en oud kunnen tijdens het Hemelvaartweekend genieten van stoomtreinen, levensgrote stoomwalsen en andere bijzondere stoomvoertuigen. Ook kunnen bezoekers de hele dag door een treinritje maken van wel 400 meter (Nienoordspoor) tot 800 meter (Genzelbahn) op de treintjes die vanuit het Familiepark door de prachtige bossen van het Landgoed rijden. Naast de stoomtreinen en stoomwalsen zijn er ook tractoren en boten te bewonderen. Kortom, een heerlijk dagje uit voor het hele gezin!

Het evenement is dagelijks van 10.00 uur tot 18.00 uur toegankelijk.

Click here to post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Binnenspeeltuin-Evenementen.