Limburg het zuidelijkste dagje uit centrum van Nederland.

Voor een dagje uit met de kinderen is ook Limburg met haar uitgestrekte bos en heidevelden een belevenis. Moerassen en hoogveengebieden. Zandverstuivingen, mergelplateaus en iets minder bekent maar steeds belangrijker de watersport op de Maasplassen.

Dit zijn de belangrijkste ingredienten voor het afwisselende karakter van haar landschap. De vele pret en themaparken zorgen voor een actief en of leerzaam karakter. In de provincie hoofdstad Maastricht kan u genieten van cultuur en oudheden in een prachtig centrum vol kleine en grote winkels. Dan is het heerlijk uitblazen op een van de vele aanwezige terrasjes.

"Klik"op vlag voor uitleg.
De Valkenier Dagstrand Grotten in St.Pietersberg Maastricht

We kunnen de provincie onderverdelen in drie toeristische sectoren:
Zuid-Limburg met het groene Heuvelland Noord en Zuid, De westelijke mijnstreek, Parkstad, district Valkenburg en district Maastricht. Met het hele gezin Zuid-Limburg ontdekken. Sprookjes en pretparken, subtropische zwembaden, spannende grotten en doolhof. In de zomer gaan skiën of midden in de winter dwalen door de Sahara of Italiaanse tuinen, alles is mogelijk.

Binnen speelpaleizen kinderen tm 12jr.
Themaparken.
Buiten Attractiepark.
Subtropisch Zwemparadijs.
Is er een circus in de buurt.

In Midden-Limburg vindt u het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland "de Maasplassen". Het plassengebied is ruim 3000 hectare groot. Hier vindt u de vele watersport mogelijkheden zoals moderne jachthavens, boten verhuur, surfen, zwemmen, stranden, vissen en heel veel campings voor een kort of langer verblijf. Roermond is de grote stad in dit gebied. Ook is het hier erg gezellig fietsen, wandelen en kastelen bezoeken. Noord-Limburg het natuurrijke Land van Peel en Maas.
Er zijn een drietal natuurparken nl.: de vennen en stuifduinen in de Maasduinen. De Meintweg bij Roermond. De grote Peel tegen de grens met brabant. Al deze gebieden hebben prachtige nieuwe aaneengesloten wandel en fiets routes.

Sport en Spel.
Een museum bezoeken in Limbug.
Kinderboerderij.
Dieren Tuinen.

"Klik" hier voor de officiële website van de provincie Limburg

Bulk 10-daagse - 60% korting

Nieuw: alles voor je baby