Noord Holland al eeuwen een bruisend middelpunt.

Noord Holland een provincie met een rijke historie. Vanaf de Gouden Eeuw vertrokken er al schepen naar het verre oosten. Uit deze tijd zijn de mooie oude steden en haventjes overgebleven aan de toenmalige Zuiderzee.


De Noordzeekust van Noord Holland kenmerkt zich door de uitgestrekte stranden en brede duinen rijen. Daar achter bevinden zich de weilanden met vele agrarische bedrijven. De dorpen en de oude steden met een historisch verleden en een rijke toekomst.
Kaasmarkt Albert Cuyp Mee varen op garnalen-kotter Ecomare
Texel is het grootste waddeneiland van Nederland, en heeft zeven dorpen. Het inwonersaantal ligt ongeveer op 13.000. Het grootste dorp is Den Burg. Hier vindt u dan ook het gemeentehuis.
Het jongste dorp is De Cocksdorp. Het monumentale karakter van Den Hoorn en Oosterendzijn zeker een bezoek waard.
Een echt stranddorp is De Koog. Het ligt dan ook vlak bij het strand.
Oudeschild is de havenplaats van Texel. Het dorp De Waal is met zijn 250 inwoners het kleinste dorpje van het eiland.

Noordkop De Noordzee kust van de Kop van Noord Holland heeft een 30 km lange kuststrook. Bekende badplaatsen zijn: Julianadorp aan Zee, Huisduinen, Groote Keeten, Callantsoog, St. Maartenszee, Petten en Den Heldernatuurlijk niet te vergeten.
Veel fiets en wandel mogenlijkheden langs zee,strand,duinen,over dijken,weide,door polders,bloembollen-velden,en leuke dorpjes. Ideale ingrediènten voor een gezellig dagje uit.
Binnen pretpaleizen kinderen tm 12jr.
Themaparken.
Buiten Attractiepark.
Subtropisch Zwemparadijs.
Is er een circus in de buurt.

Noord Kennemerland Zwemmen,zonnen,wandelen,paardrijden,zeilen,surfen en gezellig winkelen alles is mogenlijk in deze maar enkele genoemde badplaatsen: Bergen aan Zee, Castricum en Bakkum Egmond aan Zee, Schoorl, Groet, Camperduin en Beverwijk aan Zee.
Alkmaar is niet een badplaats maar moet uiteraard even genoemd worden.

West Friesland Hoorn , Enkhuizen en Medenblik zijn toon aangevende en historische steden in West Friesland. Veel watersport mogenlijkheden en cultuur. Varen in een tuindersvlet en boerderijen bezoeken zijn enkele voorbeelden van de vele ontspannings mogenlijkheden.

Zaanstreek-Waterland
Edam, Marken, Monnickendam, Purmerend, Volendam, Zaandam en Zaanstad zijn de eerste plaatsnamen die je binnenschieten bij het gewest Zaanstad-Waterland. Maar er is veel meer.

Sport en Spel.
Museum bezoeken in Noord Holland.
Kinderboerderij.
Dieren Tuinen.
Zuid Kennemerland ligt achter de duinen ten zuiden van het Noordzeekanaal ten westen van Amsterdam. U vindt er de middeleeuwse cultuur van Haarlem.
Zandvoort is een van de bekenste badplaatsen van Nederland. De vissersplaats en havenstad IJmuiden.
Amsterdam een wereldstad in een kikkerland. Bekender en beruchter in de wereld dan Nederland zelf. De wereld van Duizend en èèn dagje uit.
Amstelland en de Meerlanden een bruisend gewest in NH met alles wat het leven je kan bieden zoals natuur,mensen,werk,ontspanning en vermaak.
Aalsmeer met de grootste bloemenveiling ter wereld. Amstelveen ook aan de Amstel. Schiphol de poort naar de rest van de wereld. Uithoorn met zijn tuinbouw enz,enz...


"Klik" hier voor de officiële website van Noord Holland

Bulk 10-daagse - 60% korting

Nieuw: alles voor je baby