In Zuid Holland vind u een geschikt thema-pretpark voor uw dagje uit met kinderen.


Een thema-pretpark is ook een soort van attractiepark. Alleen dan met een bepaald soort hoofd thema. Dat thema kan van alles zijn. bijvoorbeeld Sprookjes, Miniaturen, Bekijk tuinen, Verkeer enz... Sommige parken hebben een breder aanbod. Je kan dan discussiëren in welke categorie het park het beste thuis hoort. Ik zal er zo zorgvuldig mogelijk mee omgaan.
"Klik" op de foto voor een vergroting. Space-Expo
Archeon Space-Expo Archeon ??? ???

In Zuid Holland vind u in bijna elke gemeente wel een thema-pretpark. Lekker dichtbij huis een uitstapje maken, als u in deze provincie woont. Komt u van verder weg dan is het zeker de moeite waard om Zuid Holland te bezoeken voor een gezellig dagje-uit met de kinderen.

ARCHEON ALPHEN a.d. RIJN MOGELIJKHEDEN
Archeon
Archeonlaan 1
2408 ZB Alphen a.d. Rijn
Tel 0172 - 447744.
E-mail

OPENINGS-TIJDEN
 • Leerzaam dagje uit.
 • Zelf dingen maken.
 • Vlot en kano varen.
 • Speeltuin.
 • Arrangementen.
 • Gladiator gevechten.
 • Evenementen.
 • Restaurants met gerechten van toen en nu.
Hoe leefden en overleefden de Romeinen, de ridders en de prehistorische mens in hun huizen en in hun arbeid. Beleef het mee in het Thema-pretpark Archeon te Alphen a.d. Rijn.
Een openlucht park met 43 op ware grootte gereconstrueerde gebouwen uit de oudheid. Nagebouwd aan de hand van archeologische vondsten. De "bewoners" laten u de geschiedenis op authentieke wijze beleven.
Thema-pretpark "Archeon" is lid van de "Nationale Amusementsparken pas" (Nappas). Via deze pas kunt u met korting naar diverse amusementsparken! De pas zorgt ervoor dat een bezoek aan een amusementspark beter betaalbaar wordt!
Met korting kunt u een dag lang genieten in één van de velen verschillende amusementsparken die aangesloten zijn bij de Nappas!

SPACE-EXPO NOORDWIJK MOGELIJKHEDEN
Space-Expo
Keplerlaan 3
2201 AZ NOORDWIJK

Tel. 0900 - 87654321 (15 eurocent per minuut).
E-mail

 • Op reis door het heelal.
 • Interactief
 • Verjaardags feestje (In de ruimte)
 • Rolstoel toegankelijk
Alles over ruimtevaart is nu te zien en te beleven in Space Expo. Spacy en interactief, dat zijn de sleutelwoorden. Je wordt als bezoeker meegenomen op een reis langs verre planeten en Melkwegstelsels. In de tentoonstelling maak je op leuke wijze kennis met ruimtevaart. Naast de historie toont Space Expo ook de toepassingen én de techniek achter de ruimtevaart. Interactief zijn onder andere het zwaartekrachtplein, satellietenplein en lanceerspel, de jaartallenquiz, de jaren 60/70 jukebox met oude ruimtevaartfilmpjes en de infrarode bodyscan. Space Expo is het officiële bezoekerscentrum van de Nederlandse vestiging van ESA.

Hier rechts onder staan meer rechtstreekse links naar andere dagje uit trip tips mogelijkheden in Zuid Holland.
Binnen speelpaleizen voor kinderen t/m 12jr in de provincie ZuidHolland.
Themaparken in de provincie ZuidHolland.
Buiten Attractiepark in de provincie ZuidHolland.
Subtropisch-zwemmen in de provincie ZuidHolland.
Sport en Spel in de provincie ZuidHolland.
Een museum bezoeken in de provincie ZuidHolland.
Kinderboerderij in de provincie ZuidHolland.
Dieren Tuin in de provincie ZuidHolland.
Top pagina "Thema-speelpark in Zuid Holland".