Zeeland een haat en veel liefde verhouding met water.Uitgestrekte stranden en zee geven ongekende mogelijkheden voor een gezellig dagje uit in Zeeland. Deze provincie heeft de meeste zonuren van Nederland!
Watersport mogelijkheden zoals zeilen, surfen, zwemmen, vissen en duiken. Ook veel attracties met het water als thema zijn te bezoeken.
De prachtige natuur in het land, monumentale steden en pittoreske dorpjes, overal proef je historie en cultuur.
De Deltawerken zorgen ervoor dat Zeeland het nu droog kan houden.
"Klik" op vlag voor uitleg.

De Delta-werken Mooie stranden Race-Land Trampoline springen
Tholen en St.Philipslandworden omringt door het Marsgat ten noorden van St.Philipsland en de Oosterschelde ten zuiden van het eiland Tholen.
De plaatsen op het eiland Tholen zijn: St.Annaland, Stavenisse, Sint Maartensdijk, Scherpenisse, en Tholen. Op St.Philipsland ligt ook de plaats St. Philipsland. "Klik" op de plaatsnaam indien u meer wilt weten over deze stad. U wordt dan doorgelinkt naar een speciale website over deze stad of dorp.
Binnen pretpaleizen kinderen tm 12jr.
Themaparken.
Buiten Attractiepark.
Subtropisch Zwemparadijs.
Is er een circus in de buurt.
Schouwen-Duivenland ligt ten zuiden van Goeree Overflakkee en ten westen van St. Phipsland. Het eiland wordt omringt door het Grevelingenmeer en de Oosterschelde.
Enkele plaatsen op Schouwen-Duivenland zijn: Renesse, Haamstede, Westenschouwen, Zierikzee, Ouwerkerk, Nieuwerkerk en Bruinisse.

Noord-Beveland ligt tussen Schouwen-Duivenland en Zuid-Beveland in. Het water ten noorden is de Oosterschelde. Aan de zuidkant ligt het Veerse meer.
De steden op Noord-Beveland zijn: Colijnsplaat, Wissenkerke, Kamperland, Kortgene en Kats.

Walcheren ligt ten westen van Zuid-Beveland. Hier ligt de hoofdstad Middelburg en de havenstad Vlissingen. Andere plaatsen zin o.a. Oostkapelle, Westkapelle, Domburg en Arnemuiden. Het "Kanaal Walcheren" loopt van Vlissingen naar Veere en snijdt Walcheren in twee stukken.

Sport en Spel.
Een museum bezoeken in Zeeland.
Kinderboerderij.
Dieren Tuinen.
Zuid-Beveland ligt tussen de Westerschelde en de Oosterschelde. Goes is haar grootste stad. Andere bekendere plaatsen zijn ook: Borssele, Kruiningen, Krabbedijke en Yerseke. Het "Kanaal Zuidbeveland" verbindt de Westerschelde met de Oosterschelde

Zeeuws Vlaanderen grenst aan Belgie. Ten noorden liggen Walcheren en Zuidbeveland
De Westerschelde die door loopt naar Antwerpen scheid de beide gewesten. Terneuzen is de grootste stad. Enkele andere plaatsen in Zeeuws-Vlaanderen zijn: Cadzand, Sluis, Oostburg, Sluiskil, Axel, Sas van Gent en Hulst.


"Klik" hier voor de officiƫle website van deze provincie.

Bulk 10-daagse - 60% korting

Nieuw: alles voor je baby