Zuid Holland, waar het leven actief is en de recreatie breed aanwezig.

Zuid Holland is een van de dichtstbevolkte en meest geïndustrialiseerde gebieden van Nederland. Toch worden de recreanten en toeristen niet vergeten.


Oude steden uitgebreide natuurgebieden, stranden, agrarische gebieden, ontspanning en vermaak tijdens uw dagje uit in alle facetten. Niet over het hoofd te zien zijn natuurlijk de glastuinbouw in het Westland en de bloembollenvelden om Lisse. Een rondvaart in de Rotterdamse haven is ook een van de vele mogelijkheden.
"Klik" op vlag.
Diergaarde Blijdorp Rondvaarten Madurodam
Rotterdam-Rijnmond is een stedelijk en industrieel gebied in Zuid Holland. Enkele belangrijke steden in dit gebied zijn: Barendrecht, Hoek van Holland, Maassluis, Ridderkerk, Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen. Ook hier zijn weer veel mogelijkheden voor vertier en vermaak. Zowel de senioren als de junioren kunnen hun hart ophalen in de speeltuinen ,musea,stranden en niet vergeten het bezoeken van cultureel erfgoed. Een bezoek aan de grootste haven van Nederland namelijk die van Rotterdam mag toch zeker niet vegeten worden.

Zuid Hollandse Eilanden Bestaat uit de eilanden Voorne-Putten en Goeree-Overvlakkee.
Stranden,bossen,duinen,watersport,duiken,wandelen,fietsen een compleet scala aan recreatie mogelijkheden.
Belangrijke steden zijn: Oost-Voorne, Brielle, Hellevoetsluis, Spijkenisse, Ouddorp, Stellendam en Middelharnis.

Binnen pretpaleizen kinderen tm 12jr.
Themaparken.
Buiten Attractiepark.
Subtropisch Zwemparadijs.
Is er een circus in de buurt.

Haaglanden-Delfland is een gebied waarin grote steden liggen. Desondanks heeft het haar landelijke karakter weten te behouden, waar ook weer bossen worden aangeplant.
Scheveningen is een bekende badplaats.
Den Haag is na Amsterdam en Rotterdam de derde stad van Nederland. Paleizen en regeringsgebouwen vullen onze residentie met cultuur van al vele honderden jaren oud.
Ten zuiden van Den Haag ligt de glazen stad van Zuid Holland "Het Westland". Ten oosten ligt het Midden Delfland met lange en smalle weilanden afgewisseld door haar kaarsrechte sloten. Nog een oude stad is Delft. Misschien wel de best bewaarde stad in Nederland. Langs de grachten staan bijna alle oude huizen en kerken nog steeds overeind.

De Waarden is een poldergebied dat aan alle kanten wordt omringt door de rivieren.
Dijken beschermen de Waarden tegen hoogwater. Betreft een open agrarisch gebied met verre uitzichten. We spreken hier over de Alblasserwaard, Hoekschewaard, Krimpenerwaard en Vijfherenlanden.
De belangrijkste steden in het polderland de Waarden zijn: Leerdam, Gorinchem, Zwijndrecht, Dordrecht, Papendrecht, Oudbeierland, Strijen en Numansdorp.
Het eilandje Tiengemeten hoort ook bij deze streek.

Sport en Spel.
Een museum bezoeken in Zuid Holland.
Kinderboerderij.
Dieren Tuinen.
Land van Heusden en Altena
Rust,fietsen,varen,wandelen in de natuur o.a Nationaal Park De Biesbosch. Voor oude boerderijen en dijkhuisjes is een fietstocht over de dijk van Wijk en Aalburg naar Woudrichem (Brabant)een topper. In Woudrichem kan u de oude vesting bezoeken . Het Groene Hart De binnentuin van de Randstad. Helaas wordt deze steeds kleiner. Toch kan er nog voldoende gefietst en gewandeld worden. Groene weilanden,rechte sloten water en de oer Hollandse molens. Prachtige oude stadje zoals Gouda, Oudewater en Haastrecht zijn een bezoekje waard.
Bollenstreek Noordwijk is niet alleen een badplaats maar ook een bloembollenstad. Eind april wordt er een prachtige bloemencorso georganiseerd. De keukenhof bij Lisse is de grootste met de mooiste kleuren.
Katwijk oude visstad en badplaats.
Leiden bezit de oudste universiteit van Nederland met prachtige oude panden hofjes grachten kerken en een breed aanbod aan musea.

"Klik" hier voor de officiële website van Zuid-Holland

Bulk 10-daagse - 60% korting

Nieuw: alles voor je baby